”Dual Use Cluster”, centru de excelență în domeniul tehnologiilor de utilizare duală, civilă și militară

La data de 12 noiembrie 2019 a avut loc o nouă întâlnire de lucru a clusterului Dual Use. În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de organizarea clusterului și de primirea de noi membrii. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost ales ca Președinte interimar domnul Ștefan Dănilă, vicepreședinte TID Group Romania.

Clusterul Dual Use vizează promovarea soluțiilor și tehnologiilor cu utilizarea duală oferită de mediul de afaceri pe plan intern și internațional fiind o rețea deschisă  partenerilor autohtoni și de peste hotare care aderă la viziunea clusterului, de a deveni un centru de excelență în domeniul acestor tehnologii. Dual Use Cluster are ca scop consolidarea și dezvoltarea industriilor cu tehnologii de utilizare duală, civilă și militară.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate aspecte privind comerțul internațional cu produse duale și posibilitatea de finanțare prin fonduri europene de apărare.

Clusterul Dual Use se va integra în ecosistemul inovativ local fiind îmbucurător faptul că din acesta fac parte și alte structuri de cluster sau asociații din domenii diverse precum cyber security,  manufacturier engineering , industrii creative ș.a