Dronele, un domeniu important al tehnologiilor cu utilizare duală, în atenția Dual Use Cluster

În data de 13 octombrie 2020, reprezentanții Clusterului Dual Use (DUC) s-au reîntâlnit în Bucureşti, la sediul USH Pro Business. La întâlnire au participat reprezentanţii entităţilor: TID GROUP, HEVECO, USH PRO BUSINESS, în calitate de membri fondatori, precum şi reprezentanți ai unor producători și beneficiari de drone.

În cadrul evenimentului a fost prezentată experiența unor întreprinderi inovatoare cu expertiză în proiectarea, construcţia şi utilizarea dronelor, respectiv FAE Drones.

Din seminar s-a desprins ideea că dronele pot fi folosite pentru o diversitate în creștere de activități precum protejarea oamenilor şi a mediului înconjurător (topografie fotometrică, topografie laser-scanner, agricultură, supraveghere, magnetometrie, inspecţie industrială, tehnică militară ș.a). Reprezentantul FAE Drones a prezentat o serie de produse şi servicii pe care compania le poate oferi, precum și cercetările pe care le vor întreprinde în domeniu. La rândul lor, ceilalţi participanţi, au făcut scurte descrieri ale activităţilor pe care le desfăşoară şi împreună au identificat ariile tematice de interes comun.

„În perioada următoare, membrii clusterului vor continua discuţiile privind acest subiect, într-un format mai amplu. Intenționăm să încurajăm experiența antreprenorială în ceea ce privește valorificare rezultatelor cercetării în acest domeniu prioritar pentru clusterul nostru”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business.

Intalnire DUC