SCENARII PRIVIND EVOLUȚIA FLUXURILOR COMERCIALE CU PRODUSE ȘI SERVICII CU DUBLĂ UTILIZARE – 3 OCTOMBRIE 2023, 12:00 EEST

Sectorul tehnologiilor cu dublă utilizare se află în continuă creștere în importanță pentru aplicații de securitate, militare sau civile, cu un potențial ridicat de dezvoltare dacă sunt identificate modele de afaceri adecvate de transfer de inovație și transformate în valoare atât în întreprinderile de apărare și securitate, cât și în cele civile.

Evoluțiile geopolitice și tehnologice recente prezintă elemente de incertitudine cu privire la controlul acestora, iar din ce în ce mai multe produse duale fac obiectul unor reglementări speciale. În acest context, se conturează scenarii de evoluție de care vor depinde viitoarele structuri de specializare inteligentă. Seminarul are ca obiectiv identificarea și validarea unui set de factori și sub- factori, a scenariilor care rezultă din interacțiunea factorilor, dar și impactul asupra comerțului cu aceste produse pe piața din România.